دامنه چیست و روش ثبت آن

دامنه چیست؟

ابتدا بهتر است یک مرور کوتاه بر مفهوم دامنه و روش کار آن داشته باشیم. در ادامه این مقاله ابتدا مفهوم دامنه(Domain) را توضیح خواهیم داد. سپس با روش کار، مدیریت و کاربرد آن آشنا خواهیم شد. 

بخش اول: دامنه چیست؟

کلمه دامنه در زبان فارسی به معنای “گسترده” و در جهان اینترنت به معنای آدرس وب سایت شما است؛ که در اصل به عنوان هویت کسب و کارتان معرفی می شود. همانطور که خانه شما در ایران دارای یک کدپستی منحصر به فرد است، سایت شما که قرار است معرف کسب و کار شما باشد، دارای یک آدرس مشخص است. تا کاربران فضای مجازی راحتر از محل کسب و کار مجازی و یا وب سایت شما بازدید کنند و به آن وارد شوند.

URLdomain
قسمت های مختلف از یک آدرس URL وب سایت

یک آدرس اینترنتی استاندارد(URL) برای وب سایت شما از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است.

  1. پروتکل و استاندارد ارتباطی(Protocol): پروتکل استانداردی است در صفحات وب برای ارتباط بین کاربر و سرور ها استفاده می شود. این نوع پروتکل در دو نوع HTTPS (رمزنگاری و ایمن) و HTTP غیر ایمن استفاده می شود.
  2. زیر دامنه (Subdomain): این قسمت پروتکل وب جهان گستر (www) با نام World Wide Web است؛ و معرف فعال بودن وب سایت بر روی شبکه اینترنت جهانی است. این قسمت به عنوان زیر دامنه نیز میتواند تعریف شود.
  3. نام دامنه(Domain Name): نامی است که کاربران فضای مجازی وب سایت شما را در دنیای اینترنت جهانی با این نام شناسایی می کنند. نام دامنه خود به دو قسمت، دامنه سطح اول( Top Level Domain) و دامنه سطح دوم (Second Level Domain) تقسیم می شود.
  4.  دامنه سطح دوم(SLD) منحصر به فرد است و از 1 تا 63 کاراکتر، متشکل از خط تیره، عدد و حروف که بدون فاصله در کنار هم قرار دارند استفاده می شود.
  5. دامنه سطح اول(TLD) به پسوند دامنه معروف است. معمولا بعد از نام دامنه سطح دوم و با گذاشتن یک نقطه بعد از آن تعریف می شود.

بخش دوم: روش کار دامنه، مدیریت و کاربرد آن

– روش کار  و مدیریت دامنه

وب سایت شما بر روی هر دستگاهی که قرار است در دنیای اینترنت وارد شود، یک مشخصه به نام IP دارد که از تعدادی عدد تشکیل شده است. از آنجایی که بخاطر سپاری این اعداد مشکل است، جهت راحتی کار از دامنه، که شامل یک نام منحصر به فرد برای یادآوری آسانتر  استفاده می شود. این نام را در نوار آدرس مروگر (URL) وارد کرده و آن را جستجو می کنیم. 

 ارتباط Domain با میزبان(Host) وب سایت شما، از طریق Name Server(NS) انجام می شود. NSها همان ماشین های مجازی(VM) هستند که به نام (WS)WEB Server هم شناخته شده و توسط میزبان مدیریت می شود. مرورگر درخواست جستجو را به شبکه جهانی از سرورها به عنوان سیستم نام سرور ها(DNS) ارسال می کند. سپس این سرورها در جستجوی NS های مرتبط با نام دامنه می گردند و نتیجه را برای آن  NS ها ارسال می کنند. شرکت میزبان یا هاستینگی مانند هاست البرز که NSها را مدیریت می کند، درخواست شما را برای NS مربوطه خود که وب سایت شما بر روی آن قرار دارد ارسال می کند. وب سایت با کمک NS ، می توانند Domain Name  را به جای IP Address  بکار گیرد. در پایان NS/WS وب سایت درخواست شده را برای مرورگر ارسال می کند.

DNS-WEBSERVER
نمایی کلی از عملکرد یک دامنه، از درخواست کاربر تا پاسخ وب سرور(WS)

- کاربرد دامنه

شناخت برند

افزایش اعتبار به کسب و کار

آدرس به کسب و کار مجازی

محافظت از نام برند

ایجاد کمپین های بازاریابی

اعتماد سازی و محبوبیت

Leave a Reply